Oricât de straniu ar părea, dar petalele de trandafir sunt nu doar comestibile, ci și foarte aromate. Deși știai că petalele acestei flori se utilizează doar în prepararea dulceții, lichiorului sau a uleiurilor esențiale, nu este așa: petalele confiate, de trandafir, te pot ajuta să decorezi elegant orice desert.

Cum se confiază petalele de trandafir?

După ce ați colectat petalele de trandafir pe care le veți utiliza pentru decor, trebuie să bateți bine niște albuș de ou și să ungeți aceste petale cu o periuță muiată în albuș. Deasupra petalelor, este important să presărați zahăr tos sau pudră.

Pregătind din timp o tavă tapetată cu hârtie de copt, repartizați petalele pe suprafața acesteia și dați tava la cuptor, pentru a usca albușul și a fixa zahărul de pe petale. 

Veți obține așa-numitele petale glasate sau confiate, cu care le puteți orna orice desert. Cel mai important este faptul că petalele sunt nu doar frumoase, ci și delicioase!

Mai nou, în Olanda se practică deja vânzarea de trandafiri ornați cu bezea sau ciocolată. Deși par comestibile, buchetele livrate de ”Viproses van Sassen” sunt utilizate doar pentru decor.

Surse foto: leecarolineart.blogspot.com, latartinegourmande.com, prudentbaby.com, goodfon.su, couriermail.com.au, viproses.com.

Distribuie articolul: