Peste un milion de persoane, adică 2% din populația Marii Britanii, s-au declarat lesbiene, gay sau bisexuale (LGB) în 2016, în creștere de la 1,7% în 2015, potrivit statisticilor oficiale date publicității ieri.

Aproximativ 4% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani se declară LGB, în creștere cu 3 procente față de anul 2015. Această categorie de vârstă cuprinde cel mai mare procent de persoane LGB din Marea Britanie, urmată de grupul 25-34 de ani.

„Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru poate fi acela că tinerii sunt mai înclinați să-și exploreze sexualitatea, iar acceptarea socială și libertatea de exprimare sunt mai ridicate în vremurile de astăzi”, se precizează în raportul Biroul Național de Statistica (ONS).

De asemenea, persoanele care locuiesc în Londra au înregistrat, anul trecut, o probabilitate mai mare de a se declara ca aparținând comunității LGB, potrivit ONS. Deși Marea Britanie este una dintre puținele țări unde persoanele LGBT au drepturi constituționale egale, activiștii spun că abuzurile și discriminarea sunt frecvente. Un studiu recent YouGov spune că agresiunile împotriva persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgender s-au dublat aproape în ultimii patru ani, afectând o persoană din cinci în ultimele 12 luni.

Sursa: agerpres.ro