Îmi place să cred că alimentarea corectă a devenit pentru mine un mod de viață. Și mă strădui să-l urmez pe cât este posibil. Rețeta aceasta este o improvizare de-a mea și o gătesc ori de câte ori am poftă de ceva gustos și sănătos. Peștele și amestecul de curry le puteți folosi pe cele care sunt pe placul vostru. Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 fileuri de pește fără oase (pangasius , telapia sau altul care vă place)
  • 200 grame ciuperci
  • Un dovlecel
  • 2 roșii
  • 1 ardei dulce
  • Un lime sau o lămâie
  • 100 ml frișcă de 35% grăsime
  • Curry
  • Sare și piper după gust
  • Folie de aluminiu

Mod de preparare:

Fiecare fileu de pește se taie de-a lungul în două sau trei părți. Se sărează, se pipărează. Se lasă la o parte până când pregătim legumele.

Între timp, dovlecelul îl tăiem rondele, ciupercile spălate se taie în două părți. Ardeiul dulce se taie felii subțiri. Roșiile se taie tot rondele.

Pe o bucată de folie unsă cu ulei sau cu unt (după preferință) punem legumele. Peste legume aranjăm feliile de pește. Deasupra peștelui punem rondelele de roșii. Unim capetele foliei în așa fel, încât să obținem un vas improvizat pe care îl vom pune în rolă. (vedeți în poză)

Frișca o amestecăm cu praful de curry. Turnăm peste peștele cu legume sosul din frișcă și curry. Închidem bine folia și o punem în cuptorul încins la 200 de grade pentru 20 minute.
Peștele cu legumele poate fi servit cu garnitură de orez fiert și pâine de secară. Și o crenguță de liliac, de frumusețe! 

Poftă bună!

Distribuie articolul: