Creatoarea de modă Vivienne Westwood, muzicianul Peter Gabriel şi regizorul Mike Leigh sunt printre cei peste 50 de artişti care au cerut ca ediţia din 2019 a concursului Eurovision, care va avea loc la Tel Aviv, în Israel, să se desfăşoare în altă ţară. Scrisoarea a fost adresată televiziunii de stat britanice, BBC, în calitate de membru al European Broadcasting Union, asociaţia care organizează Eurovision, notează Agora.md.

„Nu putem ignora faptul că Israelul încalcă în mod sistematic drepturile fundamentale ale palestinienilor”, scrie într-o scrisoare deschisă semnată, printre alţii, şi de trupa Wolf Alice şi actriţele Maxine Peake şi Miriam Margolyes.

Aceasta nu este prima dată când se cere boicotarea ediţiei din Israel. În septembrie 2018, tot printr-o scrisoare deschisă, peste 140 de personalităţi culturale au cerut boicotarea concursului. Scrisoarea a fost iniţiată de mişcarea Boycott, Divestment and Sanctions, care militează pentru completa boicotare a Israelului din cauza politicilor privind palestinienii.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câştigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia.

Distribuie articolul: