Cea mai mare bătalie cu roşii de pe planetă, La Tomatina, se dă în ultima miercuri a lunii august, în Bunol, un oraş aflat la 40 de km de Valencia, în Spania. Anul acesta au fost desfăşurate numeroase forţe de securitate după atacurile care au avut loc la Barcelona şi Cabrils. Spania se află în nivelul 4 de alertă teroristă.

VALENCIA, SPAIN - AUGUST 30: Revelers enjoy in tomato pulp during the annual La Tomatina festival in Bunol district of Valencia, Spain on August 30, 2017. Burak Akbulut / Anadolu Agency

„La Tomatina” ar avea la origini o întâmplare de prin 1940, când mai mulţi tineri au pornit o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în Plaza del Pueblo din Bunol. Dacă în primul an „muniţia” a fost procurată de pe tarabele pieţei din apropiere, în anul următor, participanţii şi-au adus propriile roşii. Unii spun însă că La Tomatina este o sărbătoare dedicată lui San Luigi, patronul oraşului, iar alţii povestesc că totul ar fi început de la câţiva copii care au început să arunce cu roşii în muzicienii care tot veneau în piaţa centrală a oraşului, dar cântau foarte prost, povestește mediafax.ro.

10 beneficii surprinzătoare ale roşiilor