Chiar dacă nu a fost recunoscută la nivel internațional, Ziua Blondelor e sărbătorită: astăzi, blondele din zeci de țări au ieșit la manifestații dedicate Zilei Internaționale a Blondelor. Însă în acest an, blondele au primit o veste proastă de ziua lor: în 200 de ani, nu vor mai rămâne blonde naturale pe Terra. Vestea vine din partea oamenilor de știință ruși, care susțin că părul blond natural este un fenomen rar întâlnit. Aceștia au descoperit că în ultimii 50 de ani, a scăzut numărul persoanelor blonde de la 49% la 14%, anunță calend.ru

Viteza cu care dispare această trăsătură biologică în rândurile oamenilor i-a făcut pe cercetători să tragă concluzia că, dacă se păstrează aceeași rată de moștenire a trăsăturilor, culoarea blondă a părului va dispărea până în 2200. De asemenea, savanţii mai cred că ultima persoană care va naşte un copil cu părul blond va fi originară din Finlanda, ţara unde locuiesc cei mai mulţi oameni blonzi, menționează aceeași sursă.

În prezent, țara cu cele mai active femei deținătoare ale unei podoabe capilare blonde este Letonia, unde se organizează anual un marș al blondelor. Anume din această țară a fost depusă cererea pentru ca 31 mai să fie declarată oficial Ziua Internațională a Blondelor. Însă deși a fost trimisă către UNESCO în 2009, cererea a rămas fără niciun răspuns până în ziua de astăzi.

Distribuie articolul: