În ultimele șapte zile, echipele de asistență medicală urgentă au realizat peste 14 mii de intervenții. În rezultat, în spitalele din țară au fost internați 5.063 de pacienți, dintre care 4.383 maturi și 680 copii, informează AGORA.md.

Tot în această perioadă, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de 3.163 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1.845 cazuri, dintre care 203 accidente vasculare cerebrale.

De altfel, pe parcursul acestor zile, pe traseele din țară au fost înregistrate 38 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 50 de oameni, printre care șapte copii. La spital, au fost transportați 41 de pacienți cu diverse traume.

În același timp, medicii de la Serviciul de Urgență au asistat la două nașteri. Primul caz a avut loc pe șase ianuarie în raionul Căușeni unde o femeie de 41 de ani a născut o fetiță, iar la data de șapte ianuarie, în raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 24 de ani a născut un băiețel. Ulterior,  lăuzele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Distribuie articolul: