Mai multe studii au demonstrat că personalitatea are un rol foarte important în privinţa succesului la locul de muncă. Oamenii extrovertiţi, ambiţioşi şi încrezători în forţele lor vor avea mereu salarii mai mari şi vor fi mai apreciaţi, scrie Descoperă

Un studiu recent, realizat de Universitatea Washington, arată că nu contează doar personalitatea angajatului, ci şi personalitatea soţiei acestuia.

Astfel, cercetarea coordonată de Brittany Solomon şi Joshua Jackson arată că o soţie conştiincioasă are o influenţă pozitivă asupra performanţei la muncă a partenerului ei.

În cadrul studiului au fost chestionate 4.544 persoane căsătorite, dintre care 75% erau cupluri cu două venituri, ambii soţi având un serviciu.

Voluntarii au completat un chestionar care le-a măsurat 5 trăsături de personalitate: extrovertirea, agreabilitatea, conştiinciozitatea, anxietatea şi deschiderea.

Apoi, timp de 5 ani, participanţii la studiu au prezentat succesul lor profesional, declarând creşterii de salariu, promovările şi gradul de satisfacţie la muncă. De asemenea, fiecare a oferit detalii despre relaţia cu partenera.

Bărbaţii care aveau soţii mai conştiincioase erau promovaţi mai des şi aveau salarii mai mari, a demonstrat studiul.

Asta deoarece persoanele conştiincioase sunt organizate şi oferă un sprijin important partenerului, ştiind cum trebuie să-şi planifice cât mai bine diferitele aspecte ale vieţii.

Totodată, ele vor prelua cea mai mare parte a treburilor gospodăreşti, astfel încât bărbaţii să se poată dedica mai mult slujbei pe care o au.

În cazul familiilor cu un singur venit, importanţa conştiinciozităţii soţiei este şi mai evidentă.

Distribuie articolul: