“Oamenii habar nu au ce ingrediente se găsesc în unele kit-uri de albire a dinților și nici despre cum le poate fi afectată dantura”, afirmă Martin Fallowfield, purtător de cuvânt al Asociaţiei Britanice Dentare, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, produsele de albire a dinților conțin dioxid de clor (CIO2),  folosit pentru dezinfectarea piscinelor. Acest produs realizează efectul de albire a dinților prin distrugerea smalțului dentar, făcând dinții extrem de sensibili. Totodată, acidul poate cauza arsuri ale gingiilor, dar și un risc sporit de pierdere a dintelui.

Un alt ingredient, conținut în aceste produse, este și peroxidul de hidrogen. Acesta penetrează smalțul dinților și oxidează petele. Daca este într-o concentrație sporită, peroxidul de hidrogen poate cauza leziuni ale gingiilor, astfel că rădăcina dintelui devine expusă sensibilității dentare.

Totuși, dacă utilizezi kit-urile pentru albire dentară în mod ocazional, nu vei produce dinților daune acute. Dacă vei evita produsele cu conținut de substanțe acide și abrazive, din uzul cotidian, vei reduce semnificativ riscul de distrugere a smalțului dentar.

Distribuie articolul: