Supranumit și „harbuz”, pepenele verde sau roșu este mai mult decât pulpa unui fruct (dar și legumă) care vine să potolească setea pe timp de caniculă. Mai jos, vei găsi câteva beneficii pe care harbuzul le aduce în organism cu fiecare costum.

Conține mai mult licopen decât tomatele

Licopenul este un puternic antioxidant carotenoid, care conferă fructelor și legumelor culoarea specifică de roșu sau roz. Pentru că este antioxidant, licopenul este și un puternic anticancergen. Previne și chiar contribuie la tratamentul cancerului de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac; dar și al cataractei, bolilor cardiovasculare ș.a..

Perfect pentru reducerea durerilor musculare

Un storcător te poate ajuta să obții elixirul perfect contra durerilor cauzate de febra musculară. Înainte să mergi la sală, consumă un astfel de suc, bogat în L-citrulină – aminoacid care reduce durerea musculară.

Revigorează dacă e consumat cu sâmburi și coajă

Amatorii de fibre mărunțesc pepenele verde în blender, de-a întregul. Băutura obținută e revigorată, bogată în clorofilă și aminoacizi care ajută la menținerea sănătății inimii și a sistemului imunitar. Semințele de pepene verde sunt surse de fier, zinc, proteine și fibre.

watermelon

Puternic hidratant

Deoarece conține apă în proporție de peste 91%, pepenele verde hidratează mai bine ca oricare alt fruct. Hidratarea, precum se știe, este esențială pentru buna funcționare a tuturor sistemelor din organism.

Watermelon-Smoothie1Scade semnificativ tensiunea arterială

Astfel, consumul de pepene verde previne riscul de atac de cord, mai ales pentru prsoanele supraponderale.

Sursă excelentă de licopen, chiar și după ce a fost tăiat și depozitat la frigider

Liopenul este esențial pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale odată cu înaintarea în vârstă și dezvoltarea diabetului zaharat. Grație proprietăților antioxidante puternice, licopenul e și un potențial anti-cancerigen. E recomandat femeilor cu probleme ovariene și celor care trec de vârsta de 50 de ani. Aportul de licopen oprește și creșterea tumorilor.

Benefic pentru sănătatea sexuală

L-arginina, conținută în pepene, ajută la ameliorarea disfuncțiilor erectile, la relaxarea vaselor de sânge, tocmai de aceea e numit un „Viagra al Naturii”. Pe de altă parte, pepenele verde e bogat în substanțe anti-inflamatorii.

Foto: praneesthaikitchen.comsuppingood.comallnutribulletrecipes.com

Distribuie articolul: