Să fii în fomă înseamnă să îți transformi modul sănătos de viață, într-un obicei. Cel mai dificil în procesul de slăbire este nici pe departe să scapi de kilogramele în plus, ci să faci tot posibilul ca ele să nu se depună din nou. Deseori, după o dietă drastică, multe femei suferă de depresie și brusc se revin la greutatea de altădată.

Pentru a evita acest aspect e nevoie să înțelegi că atunci când slăbești trebuie să ții cont de anumite reguli care te vor ajuta să rămâi pentru totdeauna suplă.

1. Urmărește-ți mărimile
Încetează să fii obsedată de numărul kilogramelor. E mult mai eficient să monitorizezi mărimile corpului tău. Măsoară-ți-le și notează-le într-un jurnal. Fă notițele o dată în săptămână. Astfel, îți va fi mult mai ușor să îți controlezi toate schimbările din organismul tău.

2. Greutatea stabilă
Procesul de slăbit este gradat pe etape. Ține minte, țesutul adipos este presarat de un număr mare de capilare. Când grăsimile se arde, aceste capilare care se hrănesc din țesutul adipos, ar trebui să dispară. Dă-i organismului tău timp să se restabilească. Nu te aștepta să slăbești enorm dintr-o dată.

3. Minus 70 drame de grasime pe zi 
Poți scăpa de doar  70 grame de grăsime pe zi sau maxim 150 de grame. Toate celelalte pierderi din greutate au loc pentru deshidratare și alte procese metabolice.

4. Somnul
Dacă îți dorești să pierzi din greutate în mod eficient și să ai aspect proaspăt, dormi orele recomandate. Ține minte, organismul uman slăbește mai eficient în timpul somnului.

5. Ia grăsime de pește
Când reduci consumul de alimente grase, organismul tău va simți lipsa acestora. Spre exemplu, poți avea tulburări ale tractului gastrointestinal. Că să nu ai asemenea probleme, bea ulei din grăsime de pește sau ulei vegetal în cantități mici.

6. Mănânca alimente bogate în proteine.
Proteine ​​- 40%, grăsime – 15%, glucide complexe – 45%. Aceste componente ale dietei de zi cu zi va oferi  organismului toate substanțele necesare și a va participa la pierderea în greutate.

7. Mișcă-te!
Pierderea în greutate este imposibilă fără activitate fizică. Nu e neapărat să faci sport, mersul pe jos este foarte util și are un impact pozitiv asupra stării de sănătate.

8. Bea multă apă 
Apa nu numai că ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar și stimulează pierderea în greutate. Dacă vei consuma cantități mari de apă vei contribui la îmbunătățirea starea pielii, vei scăpa de riduri și exfoliere.

9. Alimentele nu sunt cea mai mare plăcere în viață
Ar trebui să  înlocuiești plăcerea de a mânca, cu alte bucurii din viață. Spre exemplu, comunicarea, mersul pe jos, hobby-uri – toate acestea sunt cu mult mai interesante decât un prânz consistent, nu?

10. Schimbă-ți atitudinea față de tine.
Pentru a rămâne în formă, o persoană trebuie să realizeze că are un corp frumos și să învețe să se simtă confortabil cu fizicul sau. Crește stima de sine – astfel vei arăta cu mult mai atrăgătoare.

Distribuie articolul: