După patru ani de inactivitate, studiourile Moldova-Film prind viață. Actrița americană Jennifer Connelly va întruchipa o moldoveancă în producţia moldo-italiană, unde vor participa şi cei mai buni specialişti din Republica Moldova. Conducerea instituţiei anunţă că filmările vor începe foarte curând, notează PentruEa, cu referire la Adevărul.ro. Scenariul este semnat de directorul general al Moldova-Film, Alexandru Vasilache, şi producătorul italian Angelo Iacono, care spune că a ales Moldova, deoarece în ţara noastră costurile de producţie sunt foarte mici. „Castingul încă nu s-a terminat, dar pot să vă asigur că în proiect vor participa actori autohtoni de forţă şi cei mai buni specialişti. În 20 de ani, Moldova-Film nu a mai realizat un proiect de astfel de grandoare şi rezonanţă”, a specificat directorul general Moldova-Film, Alexandru Vasilache.

Istoria Silviei, directoarea unui liceu de fete din zona Bucovinei, este bazată pe fapte reale. Eroina centrală va fi jucată de actriţa americană Jennifer Connelly, cunoscută publicului larg prin rolurile în „Requiem for a dream”, „A beautiful mind” şi „Once upon a time in America”. 

„I-am transmis scenariul lui Jennifer, este îndrăgostită de ideea filmului”, mărturiseşte producătorul peliculei, Angelo Iacono. O candidatură de rezervă pentru rolul Silviei este Sharon Stone. Alături de Jennifer Connelly, în distribuţie vor fi prezenţi actori moldoveni, printre care şi Sergiu Ciubotaru, care a fost omul de legătură dintre producătorii italieni şi cei moldoveni. Echipa de filmare va fi alcătuită din 70% italieni, iar scenograful filmului va fi Osvaldo Desideri, care deţine un premiul Oscar pentru filmul „The Last Emperor”.

Sursa: Aderărul.md 

Distribuie articolul: