Stabilită de câţiva ani în oraşul american Dallas, Dia Moraru recunoaşte că a greşit facultatea. A făcut economie, dar pasiunea ei mereu a fost moda. De doi ani a remediat „greşeala”. Şi-a lansat un blog în care scrie pentru fashionistele din toată lumea despre modă şi stil de viaţă.

Iubitoare de modă și artă cred ca înainte de toate sunt o iubitoare de frumos. Aceasta este o trăsătura înnăscută, pe care am descoperit-o încă din copilărie. De mică am fost atrasă de lucruri și persoane frumoase.

Blogul a fost o idee spontană, care a luat naștere dorința de a-mi dezvolta pasiunea. Era la sfârșitul lui 2011. Blogul îl văd mai degrabă ca pe un jurnal personal, în care în afară de outfituri şi un mod sănătos de viaţă povestesc despre călătorii, lucruri sau oameni care mă inspiră. În general, vreau să transmit energie pozitivă cititorilor.

Cît timp îți ia să pregătești o postare, depinde de genul postării, dacă e una simplă în care afişez un look, îmi ia 30 de minute, dacă e una care necesită mai multă documentare, până la două ore. În cazul în care prezint un proiect foto, atunci îmi ia mult timp pentru realizare.

 

Piesele cheie din garderoba ta, stilul meu de ani buni este casual-chic. Deci, atunci când mă trezesc dimineața, lucrurile pe care vreau să le pun pe mine sunt blugii și tricourile, la care îmi place să adaug un sacou și o pereche de pantofi. Îmi ia ceva timp să mă hotărăsc pentru o fustă sau o rochie. De multe ori râd și zic că, ar fi trebuit să mă nasc băiat.

Influența bloggerilor de fashion, în ultimii ani, există bloggeri de modă foarte buni, care au reușit să se afirme în această industrie. Sunt urmăriți online de sute de mii de oameni, desigur că au o influență mare asupra cititorilor lor, fapt pentru care cei din industrie au realizat necesitatea de a colabora cu ei.

„Să fii mereu la modă?” nu recomand nimănui să fie la modă. Recomand tuturor să își găsească un stil vestimentar, cu care să se identifice ca persoană și de la care să primească plăcere. Dacă asta nu le reușește pe cont propriu, să apeleze la un consultant.

Trend-uri antipatice, dacă nu îmi place un trend, nu îl abordez. Și totuși, dacă mă gândesc mai bine, ar fi unul la bărbați care mi-aș dori să nu îl mai văd, se numește „sagging”, atunci când bărbații își poartă pantalonii mai jos decât de obicei, lăsând la vedere lenjeria. Acesta e „trend-ul” pentru care am zero toleranță și îmi crează un discomfort vizual enorm, de fiecare dată când îl văd, respectiv simpt un dezgust pentru acel bărbat.

Designeri şi bloggeri care  inspiră sunt mulți designeri care îmi plac pentru ceea ce fac și pentru istoria pe care o poartă în spate. Nutresc o admirație aparte pentru oamenii de creație (şi nu neapărat din domeniul modei). Încep lista cu Tom Ford, Stella McCartney…sunt și bloggeri pe care îi urmăresc constant, atât internaționali, cât și de acasă.

 

5 dintre cele mai purtabile trenduri pentru toamna 2013
– jachetele și hainele supradimensionale, cu croieli minimaliste și masculine, vă garantez că sunt și comode;
– carorurile și texturile bogate;
– nu renunț la piese alb și negru;
– denimul cu aspect uzat;
– un zambet larg, ca de obicei.

 

Urmezi o dietă sau un program alimentar mai strict, nu am o dietă, de obicei mănânc de toate, dar cu limită. Sunt un gurmand care încearcă să își impună careva limite.Atunci când iau câteva kilograme în plus, renunț la zahăr. Am realizat că în afară de fructe, la zahăr trebuie de renunțat, chiar dacă nu intenționăm să ținem o dietă.

Reacţii la critici, o abordez lejer, este un risc pe care mi l-am asumat din start, atunci când am hotărât să am un blog public. Dacă critica e constructivă, atunci tind să învăț din experiență, dacă e nefondată, atunci răspund respectuos. Până la urmă, toți au dreptul la opinie și dacă se întâmplă să fac lucruri care nu sunt tuturor pe plac, asta e.

 

Distribuie articolul: