Criza economică ce a îngenuncheat Europa și-a pus amprenta și pe Eurovision, unul dintre cele mai extravagante evenimente. Suedia, țara care va găzdui competiția, are o misiune deloc ușoară: trebuie să folosească în mod chibzuit banii alocați pentru organizarea concursului, deoarece sunt simțitor mai puțini. Cel mai cunoscut concurs muzical din lume va îndura, în acest an, o scădere drastică a bugetului. Ediția din acest an a Eurovisionului, cel mai cunoscut concurs muzical la nivel mondial, va fi una de criză. Gazda competiției va fi Suedia, țară care a alocat 20 de milioane de dolari pentru evenimentul ce va avea loc în luna mai. Acest buget este, însă, cu 50 la sută mai mic decât cel utilizat anul trecut de Azerbaidjan.

Potrivit cotidianului Wall Street Journal, organizatorii suedezi trebuie să facă economie la lumini, azare, dar și la banii plătiți pentru mediatizarea concursului. An de an, în fiecare primăvară, peste 100 de milioane de telespectactori urmăresc în direct Eurovisionul, care în 2012 a fost câștigat de Loreen (Suedia).

Din cauza situației financiare dificile, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Portugalia și Slovacia și-au anulat participarea la competiția din acest an. Guvernul Republicii Moldova a alocat 530 mii lei pentru participarea tării noastre în acest concurs anul acesta. Moldova va fi reprezentată la Malmö, Suedia, de Aliona Moon cu piesa „O mie”.

Sursa: ReporterNTV

Distribuie articolul: