Un an nou pentru fiecare este şansa să începi totul de la început. Este momentul să faci schimbări şi să începi călătoria spre o viaţă mai fericită şi împlinită. Noi ţi-am pregătit deja bagajul pentru drum. Iată patru mici secrete spre un an plin de surprize plăcute! Zâmbeşte. Nu este nevoie de un motiv concret pentru a zâmbi. Chiar şi în zilele stresante sau posomorâte poţi să-ţi ridici moralul printr-un singur zâbet. Cum? Oamenii de ştiinţă au demonstrat că în tipul zâmbetului se transmit semnale către creier care îi comunică faptul că e fericit. E foarte uşor şi efectiv. Deci, nu aştepta o zi frumoasă sau o glumă bună, poţi să aduci soare în orice zi printr-un singur zâmbet!

Fii recunoscătoare. Tuturor ne plac persoanele recunoscătoare. Îţi aminteşti cât de dezamăgitor este să faci un lucru bun pentru cineva şi să nu ai reacţie de răspuns? Nu fi şi tu acea persoană. Dacă cineva te-a ajutat, nu aştepta momentul potrivit pentru a mulţumi. Spune-i acum! Cheia este să fii sinceră şi deschisă.

Fă acte de bunătate. Ştii cat de bine te simţi când cineva te surprinde cu ceva plăcut pe neaşteptate. Pentru aceasta nu ai nevoie de mulţi bani, doar dorinţă şi puţin efort. Un compliment, o favoare, un cuvânt de susţinere, un cadou simbolic, orice poate să schimbe ziua cuiva spre mai bine. Plus, te poţi aştepta şi cu surprize de la legea reciprocităţii. Astfel, îţi vei întări relaţiile cu cei din jurul tău, vei face mai mulţi prieteni şi vei fi persoana care aduce lumină în viaţa celor care o înconjoară. Merită să încerci!

Ieşi afară. Avem o viaţă atât de dinamică şi stresantă. Birou, maşină, transport public, magazine, acasă, nici nu observăm că în tumultul activităţilor de peste zi ieşim afară numai ca să ajungem din punctul A în punctul B. Dar cât e de plăcut să faci o plibare relaxantă prin parc, să explorezi oraşul şi să observi orice detaliu, să descoperi lucruri pe lângă care treci în grabă în fiecare zi. Fă-ţi măcar 30 de minute pe zi pentru a ieşi din încăpere. Ia-ţi prietenele sau iubitul si delectează-te cu ceea ce-ţi poate dărui oraşul în care trăieşti.
Nu ezita, viaţa fericită poate începe azi!

Distribuie articolul: