Mâine este Crăciunul şi  o parte din moldoveni îl vor sărbători mâncând copios şi bând din belşug din toate bunătăţile interzise. Dar de cele mai multe ori sărbătorile se termină cu indigestie sau ce e şi mai grav cu internarea în spital. Pentru Ea vă aduce patru remedii naturale ca să treceţi de sărbători cu bine. Mâncaţi ponderat, nu fiţi lacomi, nu vă grăbiţi să consumaţi tot ce aţi pregătit într-o singură zi. Dacă aţi respectat perioada postului, ajutaţi organismul să se readapteze încet la produsele de origine animală. Pentru orice eventualitate e bine să aveţi în casă câteva plante de-ale noastre, pe care le puteţi găsi în oricare farmacie sau chiar la piaţă.

1 Coaja de stejar vă poate ajuta în caz de diaree, care poate fi provocată de bacteriile prezente într-un aliment, intoleranţa la un anumit aliment, dar şi de o răceala la burtă.

Din doua linguriţe de coajă de stejar se prepară un decoct care reduce din crampele intestinale şi simptomele specifice cauzate de amestecul alimentelor. Se beau două căni de ceai fără zahăr, între mese.

2 Volbura sau rochiţa rândunicii, o plantă cu efect laxativ, se recomandă în caz de constipaţie care se poate întâmpla, mai ales, din cauza alimentelor grase. Peste două linguriţe de plantă uscată şi mărunţită se toarnă o cană de apă fierbinte, se lasă câteva minute la infuzat şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu miere de albine.

3 Ceaiul verde îl puteţi bea tot pentru constipaţie, dar cu precauţie de a nu-l bea mai târziu de ora 4 după amiază, deoarece produce insomnie.

4 Păpădia este şi ea potrivită pentru o digestive reuşită. Această plantă conţine taraxacină, care nu este nimic altceva decât un ingredient extrem de valoros în tratarea bolilor digestive. În plus, planta mai conţine proteine, glucide, vitaminele A, B, C şi D.

Ceaiul din păpădie, frunze, flori şi rădăcină, creşte secreţia digestivă şi activează procesul de extragere a principiilor active din alimente. De asemenea, scade colesterolul “rău” din sânge.

Ca să preparaţi ceaiul de păpădie, turnaţi o cană de apa fierbinte peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, lăsaţi amestecul la infuzat zece minute, apoi strecuraţi şi  beaţi ceaiul după mesele principale ale zilei.

Dincolo de plante şi medicamente, cel mai indicat e să fiţii ponderat, să nu faceţi excese, dăunătoare în orice situaţie, nu numai la masă. Pentru Ea vă urează Crăciun Fericit şi Sănătos!

Distribuie articolul: