Trei vinării din Moldova au obţinut patru medalii la ediţia 2013 a Challenge International du Vin, organizat de Concours des Vins (C.D.V.) şi care se desfăşoară în fiecare an la Bourg, în regiunea Bordeaux din Franţa.
Dintre producătorii moldoveni, Vinăria Bostavan a obţinut două medalii: una de aur, prin Vinul Alb de Purcari 2010, în timp ce Purcari Icewine 2011 a fost premiat cu medalia de argint. O medalie de aur a obţinut şi Vinăria Cimişlia pentru vinul Sauvignon Blanc 2012, iar Suvorov-vin a obţinut bronzul pentru vinul rose Kazayak, Merlot 2012. Challenge International du Vin, este organizat de Concours des Vins (C.D.V.) şi se desfăşoară la Bourg (regiunea Bordeaux).

Competiţia este agreată de Comunitatea Europeană încă din anul 1986 şi se desfăşoară conform reglementărilor „Codului Internaţional de Practici Oenologice pentru Vie şi Vin”. Prima ediţie a avut loc în anul 1976 şi de atunci s-a organizat anual. La ediţia din anul 2013 au fost degustate 4.360 vinuri, din 28 de ţări.

A fost dedicată o secţiune separată vinurilor ecologice (150 de eşantioane). Juriul care degustă fiecare vin este unul mixt, format din viticultori, oenologi, distribuitori şi consumatori avizaţi. Anul acesta au fost 736 de degustători (restul până la 809 fiind supleanţi), repartizaţi în jurii de câte patru persoane (tehnicieni, distribuitori, consumatori, viticultori).

sursa: ADEVĂRUL

A.P. 

Distribuie articolul: