Contrar stereotipului că femeia este destinată unei vieți casnice, istoria ne confirmă câteva exemple de reuşită socială. Ca să ne convingem de acest lucru, vă prezentăm patru invenţii neașteptate făcute de femei.

Vesta antiglonţ
În 1965, chimista de origine poloneză, Stephanie Kwolek a inventat un material de 5 ori mai puternic decît oțelul, numit Kevlar. Acesta a devenit baza vestei antiglonț, care a salvat viețile a mii de oameni din intreaga lume.
Filtrul de cafea
Cu un secol în urmă, Amalie Auguste Melitta Benz, împovărată de condiția ei casnică, a încercat să scape de gustul neplăcut al cafelei, folosind sugativa din caietul fiului ei, Willi. Rezultatul a uimit-o! Cafeaua a devenit mai gustoasă. În 1908, Melitta a primit patenta pentru descoperirea sa, astfel punîndu-se pe roate afacerea de fabricare a filtrelor de cafea.
Ștergătoarele de parbriz
Fiindu-i milă de șoferul unei mașini care trebuia să se oprească în viscol pentru a șterge geamul mașinii sale, Mary Anderson a inventat dispozitivul care acționa manual din interior în anul 1903.
Mașina de spălat vasele
Inventatoarea acesteia s-a dovedit a fi Josephine Cochran care în 1886,spărgând un exemplar din setul ei preferat de porțelan, a inventat mașina ce spală vasele fară efecte nedorite.

Distribuie articolul: