Mașina de spălat este esențială într-o casă. Trebuie să ținem cont de regulile de funcționare a aparatelor de uz casnic, atunci când le exploatăm.

Iată greșelile pe care trebuie să le eviți, dacă vrei ca mașina de spălat să funcționeze bine mai mulți ani.

Mașinile de spălat se defectează din cauza faptului că oamenii nu citesc instrucțiunile sau nu verifică buzunarele hainelor, care sunt pline, uneori, de obiecte mici.

Greșeala 1: supraîncărcarea

Chiar dacă s-au adunat foarte multe rufe murdare, nu supraîncărca mașina de spălat, deoarece, în primul rând, hainele nu se vor spăla bine. În al doilea rând supraîncărcarea ar putea duce la defectarea rulmenților sau amortizoarelor.

Hainele ude cântăresc mai mult. Și într-un tambur plin, hainele se vor spăla și clăti mai rău. Cu încărcătură maximă de 6 kg, poți spăla 3 kg de haine din materiale sintetice și 2 kg de haine din lână.

Greșeala 2: lucruri mici

Cine nu a căutat prin grămada de haine spălate șosetele sau lenjerie intimă? Aceste obiecte au tendința să dispară undeva în cuva mașinii de spălat. De fapt, ele cad în golul dintre tambur și nu mai este posibil să le extragi de acolo. Prin urmare, cel mai bine este să speli obiectele mici în pungi speciale.

Monedele din buzunare trebuie îndepărtate înainte de spălat. În timpul spălării, aceste pot cădea în sistemul de scurgere și pot provoca o viitoare defecțiune a mașinii de spălat.

Greșeala 3: prea mult detergent

Mai mult detergent nu înseamnă un efect de spălare mai bun. Produsele chimice de uz casnic trebuie dozate. Unele persoane consideră că mai mult detergent va spăla mai bine hainele, dar nu este chiar așa. Utilizarea unei cantități mare de detergenți, în special la mașinile cu încărcare frontală, poate cauza defecțiuni deoarece excesul de spumă blochează sistemul de scurgere.

Greșeala 4: uiți să cureți filtrul

Filtrul mașinii de spălat are o funcție foarte importantă: colectează diferite obiecte, precum monede, păr, elastice pentru păr și multe alte lucruri mici. Filtrul trebuie curățat de 4 ori pe an sau chiar mai des, dacă simți un miros neplăcut sau observi că mașina spală mai rău.

Distribuie articolul: