Fie că aveți poftă de ceva deosebit sau sunteți în post și vin zilele de dezlegare la pește, noi vă venim în ajutor cu o rețetă ușor de realizat. Iată cum gătești păstrăv la cuptor cu legume.

Ingrediente:

  • 1 păstrav mare,
  • 3 cartofi și un morcov (puteți înlocui cu dovlecei, roșii, etc..)
  • 1 morcov,
  • 1 țelină,
  • 100 ml ulei,
  • 1 pahar de vin alb,
  • sare și piper după gust.

Preparare:

Se taie legumele în cubulețe și se fierb timp de 10 minute. Păstravul se spală și se curață, apoi se usucă cu ajutorul unui șervețel de hârtie, se sărează ți se piperează după gust. Cu o parte din legume se umple peștele, iar cealaltă se pune în tavă pe lângă păstrăv și se toarnă uleiul. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 minute (depinde de cuptor) și se stinge cu un pahar de vin alb.

Serviți cu plăcere!

Sursa: sfatulparintilor.ro