Este o rețetă practică și ușoară, se pregătește rapid, doar timp cât fierb pastele. Totodata este o rețetă rafinată și consistentă pentru felul întâi cât și pentru ocazii mai speciale. Gustul puternic al cascavalului Gorgonzola îmbogățit cu cel al miezului de nuci tocate face această rețetă foarte deosebită.

Ingrediente pentru 2 persoane:
 
  • 40gr miez de nuci
  • 100 gr cașcaval Gorgonzola
  • 50 gr lapte
  • 170 gr paste scurte
  • sare
  • piper
  • parmezan
Se triturează grosolan nucile cu un cuțit de bucătărie.
 

Apoi se tostează în tigaie la foc mediu până când miezul capată o culoare aurie.
 

În altă tigaie se pune cașcavalul Gorgonzola, tăiat cuburi, împreună cu laptele la foc mediu, la topit.

Când totul devine o cremă se adăugă miezul de nucă tostat, pastele fierte, puțină apă în care au fiert pastele, dacă e nevoie, și se pipărează după gust.

Poftă bună! 

Distribuie articolul: