Această rețetă este binevenită, mai ales, pentru perioada de toamnă-iarnă, deoarece atunci este anotimpul acestei legume cu un gust robust. Însă, dacă doriți să vă delectați cu aceste bucate acum, puteți înlocui conopida siciliană cu cea albă sau verde. Deoarece această rețetă are o bogăție calorică consistentă, vă sugerez să o serviți la masă ca fel unic de mâncare, mărind un pic doza ingredientelor, după care serviți un desert din fructe proaspete, de preferință citrice.

Ingrediente pentru două porții: (foto1)

  • Conopidă siciliană de cca 0,5 kg
  • 200 gr paste scurte (fusilli, penne)
  • 150 gr bacon
  • Ardei iute
  • Usturoi
  • Ulei extravirgin
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan

Mod de preparare:

Curățăm conopida și îi desfăcem inflorescențele, apoi, o tăiem în felioare subțiri. 

 

Într-o cratiță încăpătoare punem la fiert 2-3 litri de apă. Când apa începe să fiarbă adăugăm puțină sare și conopida spălată și tăiată. O lăsăm la fiert. Trebuie să avem grijă ca leguma să fie fiartă, dar, totodată, puțin crocantă. După ce am luat-o de pe foc o scoatem din cratiță, o trecem prin storcător, apoi o punem deoparte.

Tot în această apă se fierb și pastele. Neapărat trebuie să ținem cont de timpul indicat pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie încăpătoare, în puțin ulei, călim usturoiul pisat și ardeiul tăiat mărunt, după care se adaugă baconul tăiat cubulețe sau fâșii, după preferință. Se prăjește până baconul devine puțin crocant, apoi se adaugă și conopida fiartă. Compoziția se amestecă și se prăjește timp de un minut. 

 

După ce pastele sunt fierte “al dente”, adică se scot cu un minut înainte de timpul indicat pe ambalaj – astfel sunt puțin mai tari, se strecoară și se răstoarnă în tigaia cu condimente. Amestecăm delicat încă un minut. Din cratița în care au fiert pastele luăm un polonic de apă și adăugăm în tigaie. 

 

Se servește imediat cu puțin parmezan proaspat ras.

Poftă bună!

Distribuie articolul: