Părul gras este o problemă frecventă pentru noi, femeile, dar care poate fi rezolvată dacă respectăm un anumit ritual de îngrijire corectă. Hair stilistul Vitalie Perdeleanu ne învață cum să urmăm corect pașii de îngrijire a părului gras.

Cauzele părului gras pot varia: seboreea frecvent întâlnită în adolescență, schimbările hormonale care pot fi cauzate de ciclul menstrual sau de anumite suplimente alimentare sau pur şi simplu din cauza ritualului de spălare neadecvată a părului.

Pasul 1. Spălarea. Părul trebuie spălat o dată la 3-4 zile, șamponat de două ori. Aplicăm o cantitate mică de șampon în palmă (nu este nevoie de multă spumă) și masăm scalpul cu vârful degetelor cu mișcări circulare pentru a activa circulația scalpului. Treptat trecem ușor, cu mișcări fine și pe lungimea firelor de păr. Prima șamponare reprezintă curățarea și îndepărtarea impurităților de pe scalp. Clătim părul, apoi aplicăm o doua cantitate de șampon, puțin mai mare. La a doua șamponare părul se curăță pe toată lungimea. Apoi, clătim din nou pentru a îndepărta orice urmă de șampon.

Pasul 2. Aplicarea balsamului. Balsamul de păr îl aplicăm pe părul umed, adică la finalul procesului de spălare, după o clătire abundentă. Atenție, balsamul se pune doar pe lungimea părului, nu la rădăcina lui. Dacă îl vom aplica la rădăcina părului, atunci podoaba noastră capilară se va murdări mult mai repede și se va îngrășa, deoarece scalpul va rămâne acoperit cu balsam. Lăsăm 2-3 min. să acționeze, apoi clătim părul din abundență.

Pasul 3. Uscarea. Dacă uscăm părul cu feohn-ul, atunci trebuie să-l setăm la o temperatură medie, de altfel riscăm să uscăm și pielea scalpului. De asemenea, ținem foehn-ul cât mai departe de rădăcina părului. Uscarea se va face în sensul lungimii, dând volum de la rădăcină. Dacă îl uscăm cu prosopul, atunci o facem cât mai ușor, cu mișcări lejere fără a deteriora firul de păr.

Vitalie Perdeleanu ne propune și câteva trucuri de luat în seamă pentru îngrijirea părului gras:

Șamponul, alegem unul fără sulfați și parabeni;

Pudra de păr, aplicăm puțină pudră la rădăcina părului pentru a crea un aspect de volum, dar numai în cazuri excepționale;

Spuma și fixativul, menţinând firele de păr despărţite unele de altele, pot întârzia îngrășarea, aplicate corect.

95 % din fete își piaptănă părul peste cap și îl prind în coadă, spune specialistul, ascunzând efectul de îngrășare, ceea ce e greșit: „E doar un efect vizual, de la depărtare”, spune el. Totodată, urmând pașii de îngrijire a părului, hair stilistul ne îndeamnă să ne alimentăm corect: „O alimentație corectă contribuie la un corp frumos și un scalp sănătos!”, a adăugat Vitalie Perdeleanu.

Distribuie articolul: