Descoperirea uleiurilor pentru păr a reprezentat o adevărată revoluționare a industriei frumuseții. Pe lângă faptul că ușurează aranjarea podoabei capilare, uleiurile protejează firele de păr de razele ultraviolete și fac pieptănatul ușor. Care sunt cele mai hrănitoare dintre uleiurile pentru păr, aflăm dintr-un material scris de cosmo.com.ua.

Uleiul de avocado. Este foarte bogat în nutrienți, grăsimi și vitamine: A, B, D, E. Este o salvare pentru părul uscat și deteriorat în urma vopsirii. Uleiul de avocado e un produs-minune pentru persoanele care luptă cu mătreața și vor să-și protejze părul de razele ultraviolete ale Soarelui. Uleiul nerafinat de avocado, este hidratant, activează creșterea firelor de păr și le face putrnice și strălucitoare. Aplică uleiul pe părul curat și lasă-l timp de 20 de minute, învelind părul cu o peliculă.  

Uleiul de castor/ de ricin. Întărește și hidratează firele de păr, stimulându-le creșterea și prevenindu-le despicarea. Pătrunde până la rădăcina fierelor de păr, hrănind-o și contribuind la strălucirea părului. În 200 ml de chefir, adaugă o lingură de ulei de ricin. Amestecă soluția și aplic-o la rădăcina părului. Învelește capul cu un prosop și lasă masca să acționeze timp de 30 de minute. O astfel de mască este recomandată o dată în săptămână. 

Uleiul de cocos. Regenerează structura firelor degradate și le apără de factorii externi. Hidratează foarte bine părul și previne despicarea capetelor. Se folosește pentru părul normal și uscat. Înainte de a-ți spăla părul, toarnă în palme niște ulei de cocos și aplică-l pe toată lungimea firelor de păr. Învelește părul cu o peliculă și lasă uleiul să acționeze pentru 30 de minute. 

Uleiul de măsline Extra Virgin. Posedă calități incomensurabile. Conține mulți antioxidanți care previn pierderea firelor de păr. Acționează pozitiv asupra părului uscat, despicat la capete și fragil. Se aplică pe scalp și pe toată lungimea firelor de păr. După aplicare, părul va trebui să fie învelit într-o peliculă și lăsat să acționeze. Poți adăuga în uleiul de măsline – miere, suc de lămâie, gălbenuș, ulei de migdale, de cătină sau de ricin. 

Uleiul de rozmarin este capabil să încălzească scalpul, să stimuleze circulația sangvină la rădăcinile firelor de păr și astfel, să stimuleze creșterea lor, prevenindu-le căderea. Pentru a-l folosi, adaugă 8-10 picături de ulei în șampon, în timpul spălării. Dacă vrei să previi căderea firelor de păr, adaugă și 15 ml de ulei de ricin, care trebuie aplicat în special pe scalp, lăsându-l să acționeze. Pentru problema părului uscat și fragil, amestecă 10 picături de ulei de rozmarin cu 15 picături de ulei de măsline. Aplică uleiul amestecat pe toată lungimea părului, lăsându-l să acționeze jumătate de oră.

Foto: Thinkstock/Fotobank.ua, homeremediesweb.com

Distribuie articolul: