Podoaba capilară este partea corpului care trebuie îngrijită cu mare atenţie. Dar de cele mai multe ori, femeile pot face excese, care strică structura şi forma naturală a părului. Portalul bzi.ro a făcut o listă a celor mai frecvente greşeli pe care le facem. Dacă te tunzi mai des părul îţi va creşte mai repede

Tăierea vârfurilor tocite nu afectează în niciun fel foliculii pilari, care determină cât de repede sau cât de încet creşte părul tău. Părul creşte cu circa 6,3 milimetri în fiecare lună, indiferent dacă îl tunzi sau nu, scrie bzi.ro.
Totuşi, dacă îţi vei tunde vârfurile, părul tău ar putea părea mai lung, pentru că astfel scapi de firele tocite care îţi fac părul să pară mai subţire către vârfuri. Ar trebui să îţi tunzi vârfurile tocite o dată la 12 săptămâni.

Dacă te clăteşti cu apă rece părul tău va fi mai strălucitor

Părul nostru nu conţine celule vii, aşa că nu reacţionează la rece sau la fierbinte. Pentru strălucire, foloseşte produse de îngrijire care conţin silicon şi diverse uleiuri. De asemenea, ar fi indicat să reduci folosirea plăcii de îndreptat părul, a ondulatorului şi a uscătorului de păr.

Dacă te speli mai rar, părul tău nu se va mai îngrăşa aşa tare

Indiferent de cât de des sau rar te speli pe cap, scalpul tău produce aceeaşi cantitate de sebum. Dacă reduci numărul de spălări pe cap, acest lucru nu îţi va afecta glandele sebacee. Moştenirea genetică şi hormonii stabilesc cât sebum secretă glandele tale sebacee. Cât de des te speli pe cap, depinde doar de tine, de nevoile tale.

 

Distribuie articolul: