Părintele Maxim Melinti este un preot dintr-o mie. Pe lângă faptul că slujește cu credință la parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, organizează evenimente, conduce un blog personal, un cont de Facebook și încarcă pe YouTube predicile pe care le rostește creștinilor. Maxim Melinti implică oamenii din comunitatea sa în activități de ordin social, iar copiii din Ghidighici sunt abordați în cel mai special mod. Anume din acest motiv, parohul s-a alăturat recent proiectului „Vreau să fiu un părinte mai bun”, sprijinit de UNICEF Moldova și CIDDC, pentru a promova un mesaj de non-violență domestică.

Majoritatea dintre noi a crescut în societatea sovietică, unde n-am știut de Scriptură și de anumite reguli creștinești. Totuși, am crescut copii normali, care n-am primit bătăi, n-am avut violență, lucruri urâte despre care auzim astăzi în mass-media. 

Unicul mesaj pe care aș dori să-l adresez către părinți este să-i învețe pe copii în bunătate, în a arăta pilda vieții personale. Părinții sunt, în primul rând, oglinda copiilor, iar copiii, la rândul lor, devin oglinda părinților. Ceea ce fac părinții, ceea ce văd și ceea ce gândesc ei, se transformă, se realizează, se manifestă astăzi, mâine, peste jumătate de an, peste un an: oricum se revarsă și se retransformă în copiii noștri. 

De aceea, să fim foarte demni de ceea ce facem, de ceea ce vorbim, să ne fie gândul mereu înainte de acțiune, să ne fie mereu înainte inima și dragostea înainte de ură și violență și să fim conștienți de consecințe: orice lucru și orice faptă trebuie să aducă niște rezultate – ceva bun sau ceva negativ, care ne privește pe fiecare dintre noi”, a mărturisit Maxim Melinti, în filmulețul de promovare a proiectului „Vreau să fiu un părinte mai bun”.

Anterior, părintele Maxim Melinti mărturisea următoarele, la evenimentul Activate Talks, organizat de UNICEF Moldova: „Noi înșine, oamenii care ne socotim a fi sănătoși, ne-am creat niște ziduri de indiferență, egoism și am început să-i acceptăm doar pe cei care ne iubesc pe noi. Indiferența a devenit o problemă globală. Iubirea față de aproape înseamnă spriojirea, atunci când cineva se confruntă cu probleme; să-l încurajezi, să-l motivezi, să-i dai speranță și să-l faci încrezut în ziua care îl așteaptă mâine. La parohia Ghidighici avem un concept care se numește RAI, de la „responsabil”, „activ” și „implicat”

Foto: Initiațiva Pozitivă

Distribuie articolul: