Parlamentul ar putea vota pentru instituirea stării generale de urgență în țară de pe 1 aprilie până pe 30 mai. Cel puțin asta reiese din proiectul de hotărâre a Parlamentului, care a fost distribuit de jurnalistul Dumitru Ciorici pe canalul său de Telegram. În document, se vorbește despre instituirea unui regim special de ieșire și intrare în țară, precum și despre un regim special de circulație pe teritoriul țării, scrie Agora

Totodată, astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial decretul șefei statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică.

Guvernul s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de instituire a stării de urgență, iar anterior, aceeași solicitare a fost făcută și de președinta Maia Sandu.

În Republica Moldova funcționează Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război. Potrivit ei, starea de urgență e un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice, care se instituie temporar în unele localităţi sau pe întreg teritoriul țării.