Dacă în statele din Occident oamenii de știință doar îi atenționează pe părinți despre pericolul la care sunt expuși copii care petrec mult timp în fața calculatorului, în Taiwan, aceștia sunt deja obligați să reducă acest timp, informează telegraph.co.uk. Cum motivează autoritățile această obligativitate, aflați mai jos. 

Părinții din Taiwan sunt acum obligați prin lege să-și oprească copiii de la utilizarea îndelungată a electronicelor precum jocurile video sau filmele de la TV. 

Legislația nouă, care îi vizează pe părinți, are scopul de a-i proteja pe copii și tineri de la efectele dispozitivelor electronice, astfel că zilnic, fiecare părinte are dreptul să-i permită copilului său să petreacă maxim 30 de minute în fața ecranului. În conformitate cu normele adoptate vinerea trecută de către politicienii din Taiwan, copiilor cu vârste de până la doi ani trebuie să le fie complet interzisă utilizarea dispozitivelor electronice, după cum scrie agenția chineză de știri Xinhua.

În ceea ce privește adolescenții cu vârste de până la 18 ani, părinți sunt obligați să supravegheze utilizarea rezonabilă a produselor electronice, asta însemnând că jocurile video și ecranele televizoarelor vor trebui monitorizate la fel de mult ca țigările sau alcoolul. 

Noul regulament vine de la ideea parlamentarului taiwanez Lu Shiow-yeni, care intenționează astfel să protejeze sănătatea fizică și mentală a copiilor care utilizează dispozitive electronice mai mult de 30 de minute în fiecare zi. 

Vă întrebați și ce riscă părinții care încalcă acest regulament, lăsându-și copiii fără supraveghere? Amenzi în valoare echivalentă de circa 1000 de lire sterline. Totuși, autoritățile nu au stabilit concret indicatorii care vor trebui să fie luați în considerare la penalizare. 

Taiwan nu este prima țară din Asia care ia măsuri legislative cu prevenirea pericolelor venite din dependența de internet și jocurile electronice. 

În China, de exemplu, există 648 de milioane de utilizatori de internet și cel puțin 24 de milioane de dependenți de mediul virtual, „drogați web”, după cum mai scrie sursa citată. În 2010, la Beijing au fost introduse norme care impuneau dezvoltarea strategiilor care impuneau limitarea accesului minorilor la tehnica electronică.

În 2013, Guvernul din Shanghai a introdus noi legi care atestă că „părinții sau tutorii ar trebui să prevină sau să motiveze renunțarea minorilor la consumul de alcool, hoinăreala pe străzi și utilizarea jocurilor online/electronice”.

Foto: techraptor.netusa.chinadaily.com.cn

Distribuie articolul: