„La dată de 7 ianuarie, pe stil vechi, creștini ortodocși marchează Nașterea Domnului. Și cei care au serbat pe 25 decembrie și cei de azi au un motiv comun – primirea Pruncului Hristos. Nașterea Domnului, și nu Crăciunul, e sărbătoarea iubirii, speranței, iertării. Deoarece și Hristos vine în lume din dragoste față de noi oamenii, ca să ne facă fericiți, uniți și bogați cu sufletul”, face apel către toți creștinii părintele Maxim Melinti.

Preotul bisericii din Ghidighici îi îndeamnă pe oameni să înceapă sărbătoarea în lăcașul sfânt. Așa va face el și familia sa.

„La noi în familie sărbătoarea bineînțeles începe cu slujba de dimineață în biserică, unde noi cu toată comunitatea nostră ne rugăm, ne împărtășim, iar la final – intonăm colinde tradiționale. După liturghie, copilașii prezenți primesc dulciuri, iar persoane defovarizate primesc produse alimentare, produse de igienă, haine și multe altele. După toate acestea putem și noi să ne așezăm și la masă praznicală, care este una modestă, fără mari delicatese și specimente. Accentul este pus pe împărtășirea bucuriei și al dragostei. Mi-ași dori foarte mult ca creștinii noștrii să înceapă ziua respectivă dimineață în Casa Domnului, și-apoi acasă, în sânul familiei. Să nu neglijăm pe Hristos! Să nu lăsăm pe Hristos singur în stradă! Să nu ignorăm pe cei apropiați, pe cei sărmani, pe cei străini.”

În acest an, părintele este de două ori mai fericit în ziua Nașterii Domnului decât de obicei. Maxim Melinti va deveni tătic de băiat pentru a doua oară la sfârșitul acestei luni, așa că echipa Ea.md îi felicită familia și îi dorește mamei naștere ușoară.