Unul dintre cei mai apreciați preoți din România, Constantin Necula, autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret, a vorbit în cadrul unei conferințe despre rolul de mamă, responsabilitatea pe care aceasta trebuie să și-o asume, dar și despre drepturile femeii însărcinate într-un stat.

Părintele a citit în fața tuturor un bilețel de la o tânără studentă care este ultimul an la facultate. Aceasta a mărturisit că este însărcinată, tatăl copilului este încântat de această veste, dar ea încă nu se simte atât de pregătită pentru acest pas major din viața sa. Ea a afirmat că dintotdeauna și-a dorit să fie o femeie independentă. Acum o macină gândurile cum va putea să-și facă stadiul de practică la vară și se îngrijorează și de faptul că nimeni nu va vrea să o angajeze cu burtica de gravidă.

În acest caz, răspunsul teologului a fost: „Nu-i așa că v-ar plăcea mai mult un copil, decât teza de doctorat care stă în raft și n-a citit-o nici îndrumătorul?”

Tot părintele a spus că daca un angajator nu vrea să vă accepte la lucru, atunci se face discriminare, iar în acest se  face plângere penală.

Burtica este protecție pentru mamă.

Citește și:  Cea mai mare greşeală a femeii în relaţia cu bărbatul. Preotul Constantin Necula: „Ar distruge voința care limpezeşte iubirea”

În același bilețel tânăra mai mărturisește că iubitul ei nu este acceptat de către ai săi părinți. Părintele, cu un simț al umorului dezvoltat, declară: „Un ginere nejignit, nu-i mântuit.”

„Dacă părinții sunt împotriva ginerului și nu doresc să fiți împreună, în Sfânta Scriptură e scris că își va lăsa omul pe tatăl și pe mama sa și vor fi amândoi un trup, important e să nu rămână copilul bastard!”, mai susține preotul Necula.

”Dacă mama dvs. suferă pentru că sunteți mamă, are o problemă cu propria ei maternitate. La rândul ei, când visa să devină o femeie independentă, i-ați tăiat un pic craca de sub picioare”.

Urmăriți mai jos toate sfaturile și gândurile înțelepte ale preotului Constantin Necula:


Sursa video: Preot Ion Nedelcu