Odată ce ai pus un parfum pe piele, ingredientele sale pătrund în sistemul organismului, sunt metabolizate şi multe rămân acolo, fapt ce poate dăuna grav sănătăţii, cu toată mireasma perfectă de care beneficiezi pentru câteva ore.

parfumuri
Într-un nou studiu de la Universitatea Rochester, cercetatoarea Lauren Parlett a subliniat şi demonstrat, conform Rodale, efectele negative ale ftalaţilor (sarea sau acidul ftalic) din parfumuri. 

Au fost prelevate teste de urină de la femei care foloseau diverse cantităţi de produse de ingrijire parfumate. Cu cât numărul produselor era mai mare, cu atât creştea şi cantitatea ftalaţilor. În jur de 70% dintre participantele la studiu aveau în corp cca. 10 tipuri diferite din aceste substanţe nocive.

Acestea pot să ducă la cancer, dereglări hormnonale şi diverse alte boli. Studii preliminare indică faptul că atunci când se află în corpul copiilor, pot să determine un IQ scăzut. În plus, mai pot duce la endometrioza şi sindromul ovarului polichistic.

Soluţii

– Încearcă să foloseşti uleiuri esenţiale, naturale, în loc de creme parfumate. Catifelează-ţi pielea cu ulei de seminţe de struguri, spre exemplu;

– În loc de deodorant, poti să foloseşti bicarbonat de sodiu, care absoarbe miresmele neplăcute;

– Dacă vrei să improspătezi casa, renunţă la lumânările parfumate, tot în favoarea uleiurilor esenţiale. 

Distribuie articolul: