Am crezut că este imposibil să mai resimțim parfumul persoanelor apropiate, pe care le-am pierdut pentru totdeauna, până când am aflat despre invenția unei companii franceze, care permite conceperea parfumului specific al persoanelor decedate, după mirosul vestimentației purtate de acestea. Mireasma este menită să păstreze amintirea vie a oamenilor într-o singură sticluță, pentru totdeauna.

Potrivit Agenției France-Presse, ideea i-a venit unei femei de 52 de ani, pe nume Katia Apalategui, după decesul soțului. Aceasta s-a adresat cu o cerere la Universitatea Le Havre, savanții căreia au elaborat o tehnologie care permite reproducerea mirosului uman.

foto: thejournal.ie

foto: thejournal.ie

„Luăm hainele oamenilor, le selectăm mirosul format din sute de molecule și îl transformăm în parfum preț de patru zile”, spune Geraldine Savary, un reprezentant la universității, despre noua tehnologie.

foto: thejournal.ie

foto: thejournal.ie

Din spusele Katiei Apalategui, compania „Kalain”, pe care a fondat-o cu ajutorul savanților, le propune familiilor cu rude răposate sau aflate la distanță, să creeze sticluțe cuparfum realizat din mirosul hainelor purtate. Prețul unui asemenea serviciu ar fi de 600 de dolari.

foto: krone.at

foto: krone.at

Katia speră să adune cât mai mulți clienți, deoarece acest parfum poate fi dăruit char și persoanei iubite, de Ziua Îndrăgostiților, pentru ca aceasta să poarte mereu cu sine mirosul jumătății sale. Un alt public-țintă al parfumului îl reprezintă și familiile, membrii cărora sunt nevoiți să se separe, pentru o anumită perioadă.

Incredibil și adevărat!

foto: mimifroufrou.com

foto: mimifroufrou.com

Distribuie articolul: