Gardens by the Bay este un parc  care se întinde pe o suprafață de 101 hectare, în centrul orașului Singapore. Este format din 3 mari grădini, care se întind până la malul mării: Bay South Garden, Bay East Garden și Bay Central Garden. Despre ce frumuseți bântuie prin aceste ținuturi, dar și despre cine a pus bazele acestei imense grădini, aflați în continuare.

Gardens by the Bay este un proiect al Guvernului din Singapore, care și-a poropus să transforme localitatea într-un oraș-grădină. Guvernanții din Singapore s-au gândit că prin acest proiect verde, va crește calitatea vieții locuitorilor, dar și aspectul florei din oraș.

Datorită Gardens by the Bay, orașul Singapore s-a transformat într-un spațiu urban de recreere în aer liber, dar și într-un simbol național.

La acest proiect gigantic, au lucrat mai multe companii de arhitecți și designeri străini: Wilkinson Eyre Architects, Atelier Ten și Atelier One. Conceptul general al parcului se bazează pe forma florilor de orhidee care sunt extrem de reprezentative pentru Singapore.

Acest oraș se aseamănă, de sus, cu o orhidee, la care: rădăcinile sunt serele de pe malul mării, frunzele sunt formelede relief, mugurii – potecile și drumurile, rădăcinile secundare – liniile de transport și comunicații, iar rețeaua de flori – grădinile însele.

În felul în care arată în prezent, grădnile au fost lansate, pentru vizitatori, la data de 29 iunie 2012.

Domuri de flori, livezi de măslini, poduri suspendate, case în copaci, trambuline, bistro-uri, dar și munți întregi de flori se situează în acest parc performant din Singapore.

De marți până duminică, începând cu ora 9.00 dimineața și terminând cu 21.00, parcul Gardens by the Bay își deschide porțile pentru toți vizitatorii care își doresc să se transfere într-o adevărată oază de culoare și parfum.

1,035 bilioane de dolari au fost alocate de către Guvern pentru construcția acestui parc impresionant din Singapore, iar anual, se cheltuie 58 de milioane de dolari doar pentru întreținere.

Foto: www.homedsgn.com, www.rehau.com, www.isfm2014.org, www.gardensbythebay.com.sg, www.vipac.com.au, www.grant-associates.uk.com, sengkangbabies.com, www.gardensbythebay.com.sg, www.flickr.com, worldofjj.tumblr.com, www.gardensbythebay.com.sg, www.lostateminor.com, 1ms.net

Distribuie articolul: