Dacă pentru unele vedete Raiul se află la petreceri mondene sau pe insule exotice, pentru Andreea Marin, Paradisul înseamnă altceva: minutele de intimitate pe care le petrece grădinărind în spatele casei, acolo unde are plantate fructe, legume, pomușoare, arbuști, plante aromatice și decorative. De fiecare dată când se află în grădină, vedeta împărtășește cu fanii săi virtuali minuni care se întâmplă în acest spațiu plin de liniște, aromă și culoare.

„O grădină, cât de mică, este o carte de povești fără sfârșit. Poate pentru că în fiece petală, în obrajii rumeni cu care-ți zâmbește fiecare fruct, în verdele liniștitor al fiecărei frunze, în ciripitul fiecărei păsări poposind pe ram, în orice dimineață în care vezi noi semne de viață, în toate acestea este… Dumnezeu. Și dacă vrei să-i simți poveștile, nu doar să le auzi, lasă mănușile de grădinar deoparte și frământă pământul în palme ori lasă-ți tălpile s-alinte iarba. Ascultă zumzet, ciripit, adiere, clopot sau, simplu, liniștea, las-o să curgă în tine. O mie de povești am ascultat azi, petrecând câteva ore singură în grădina Domnului. Caci e a Lui, cum vă spuneam, crâmpei de rai și din al nostru suflet. Acum se lasă oboseala în mine, cei dragi au avut fiecare ceva de făcut și încă muncesc – și joaca e tot o treabă serioasă, dacă vorbim de cea mică – așa că stau liniștită și privesc verdele, adulmec iarba udă, simt bucurie și am să vă scriu povești. Mici. Verzi. Frumoase. Una câte una…

Povestea 2: o spun cireșul și vișinul plantați de fiica mea, ce sunt a doua oară plini de roade aromate. Firul alb-roșu e pus de pitica mea în pom de Mărțișor și „acolo trebuie să rămână, Mami, să nu-l atingi cumva!” Nu știu povestea din spatele poveștii, nu vă pot spune, așadar, de ce, dar respect cu sfințenie dorința ei. De-ar fi și copiii la fel de-ascultători precum sunt mamele! Totuși, la vârsta Violetei, eu aș fi fost… în pom, nu lângă el, legând romantic firul dragostei pe-un ram.

Povestea 3: e spusă de culori, arome, prospețime, jucării pierdute-n iarbă și… emoții. Fiecare plantă are istorioara ei. Fiecare fruct a fost privit cu drag încă de mic, iubit, așteptat, savurat. Fiecare frunză e așa cum spuneam: crâmpei de Dumnezeu”, mărturisește Zâna Surprizelor, pe pagina sa oficială de Facebook.

Deși nu este foarte mare, grădinița din spatele casei Andreei Marin se poate transforma ușor și în studio pentru filmări, la fel cum s-a întâmplat și în această emisiune:

 

Posted by Andreea Marin on 27 Mai 2015

 

Foto: Facebook

Distribuie articolul: