Sinceritatea și perseverența Axanei Golub (Donoaga) sparge frontierele! Croitoreasă de meserie, această mămică, alături de soțul ei, muncește zi și noapte pentru a făuri handmade Păpușile Speranței, pe care le vinde pentru a-și abilita fetița. Anca are parapareză bilaterală (nu-și simte partea de jos a corpului) și vezică urinară nefuncțională, iar părinții depun eforturi mari pentru a face rost de resursele necesare investigațiilor și tratamentelor costisitoare. Această poveste emoționantă a ajuns și la urechile autoare române Ramona Constantinescu - soția bloggerului Radu. F. Constantinescu.

4Axana Golub, creatoarea Păpușilor Speranței: „Oamenii ne-au judecat, nu am discutat durerea noastră practic cu nimeni”

Păpușile Speranței by Axana Golub au devenit eroinele unei ședințe foto și a unui articol semnate pe gustverde.ro de către bloggerița și autoarea română Ramona Constantinescu. Tânăra o numește pe Axana drept „una dintre cele mai puternice mame” din câte i-a fost dat să cunoască.

„După consultațiile din Turcia, mama fetiței a aflat că nu mai există nicio șansă ca Anca să-și mai simtă partea de jos a corpului. Părinții ei luptă în continuare pentru că Anca are nevoie de multe intervenții chirurgicale care să-i îndrepte piciorușele să nu se strâmbe coloana mai rău decât este deja. M-a emoționat acest copil frumos, care nu și-a pierdut zâmbetul de pe buze și care își dorește să devină doctor să ajute alți copilași cu probleme. Vreau să știți că mama Ancăi se dedică 100%  și pune mult suflet pentru fiecare păpușă în parte. Ele pot fi personalizate, iar prețul unei păpuși este 50 Euro. Am încadrat acest articol la „made in Romania” fiindcă, pentru mine, Basarabia e România”, notează Ramona, în articolul său.

Păpușile Speranței și-au îndeplinit misiunea! Fetița Axanei Golub merge la investigații în Turcia

Blogerița a creat pagină de Facebook unde, împreună cu Axana, au fost puse pozele cu tot ce a creat mama până acum. Tot acolo, oricine îi poate da o comandă printr-un mesaj.

„Haideți să dăm o mână de ajutor pentru acești oameni care nu cer pur și simplu niște bani, ci OFERĂ un produs handmade care să îți bucure ochii. Haideți să o ajutăm pe Anca!”, îndeamnă Ramona.

Ieri a fost ziua de naștere a micuței Anca. Îi urăm însănătoșire grabnică și o copilărie cât mai fercită!

Foto: Dragoș Borcănea/Dstudio Photography

Distribuie articolul: