Păpușile Marinei Bychkova nu sunt cumpărate pentru copii, realismul acestora uneorii îi sperie chiar și pe maturi. 

Aşa cum poate remarca oricine, păpușile artistei se individualizează şi prin dotarea lor cu organe sexuale, ceea ce nu este specific pentru alte păpuși. Iată ce a răspuns Marina la o întrebare legată de sexualitatea păpuşilor sale într-un interviu acordat lui Jason Arber:

adme.ru

„Erotismul este cu siguranţă un element important care trebuie să fie prezent în fiecare păpuşă. Cred că asta spune ceva despre eul meu personal, dar nu sunt sigură ce. Erotismul a fost prezent în toate păpuşile mele. Îmi amintesc când aveam probabil şase ani, am văzut într-o revistă, imaginea unui tablou cu nudul unei femei frumoase. Era o imagine foarte explicită. Am decupat-o şi am făcut o păpuşă din ea. Într-o zi bunica mea a descoperit-o. A confiscat-o şi a distrus-o cu dispreţ. Am fost făcută să mă simt foarte ruşinată. Mi-a părut rău că am pierdut păpușa”.

adme.ru

lilavert.com

designyoutrust.com

„Cele mai multe păpuşi, şi cele de colecţie şi cele pentru copii, deşi încearcă să imite forma umană, sunt sterilizate prin eliminarea completă a organelor sexuale. Ca şi cum ar fi nevoie să fie curăţate de toată umanitatea lor păcătoasă. Mi se pare această o negare deliberată a esenţei vieţii care urmează să fie ignorantă şi îngrozitoare. Nu ştiu de ce ne este atât de teamă şi ruşine să asociem păpuşile cu sexualitatea umană. Fiecare Barbie trebuie să aibă un vagin. Fiecare Ken are nevoie de un penis. Cred că este timpul ca păpuşile să părăsească tărâmul petrecerilor cu ceai şi inocenţa şi să se adreseze unor aspecte mai importante ale vieţii”, a mai adăugat Marina Bychkova.

flickr.com

pinimg.com

adme.ru

adme.ru

adme.ru

Distribuie articolul: