Camille Allen este o tânără din Canada care sculptează păpuși de doar câțiva centimetri, unele din păpușile sale încap într-o coajă de ou. A învățat să sculpteze de la bunica soțului său, iar ideea de-a crea păpuși atât de mici i-a venit pur întâmplător. Acum este renumită pentru lucrările sale în toată lumea, deținând și premii în domeniu. Camille Allen, în vârstă de 30 de ani, locuiește în Canada. Artista mărturisește, pe saitul său personal, că lucrează într-un studio spațios și luminos care e plin cu păpuși meșterite de ea, iar geamurile clădirii deschid o priveliște spre ocean și munți, ceea ce nu poate să nu o inspire.

Tânăra creatoare numește păpușile pe care le creează, drept copiii săi. Aceasta este căsătorită, dar încă nu are copii, deși mărturisește că iubește, la nebunie, micuții.

Camille Allen a învățat să sculpteze de la bunica soțului ei, acum 8 ani în urmă. Aceasta a învățat-o să meșterească păpuși de mărimi naturale. Un an mai târziu, Camille spune că avea niște resturi de lut de la o păpușă și a creat din acestea o păpușică mică. Tânăra spune că atunci când a terminat de sculptat „micuțul” și l-a luat în mână, a simțit acel instinct protectiv și, totodată, fascinație și l-a îndrăgit instantaneu. Apoi i-a venit ideea de a pune mica păpușă într-o coajă de ou, aceasta a încăput perfect, așa a apărut ideea de „Egg Babies” (copilul din ou).

Artista spune că tot de ce are nevoie pentru a „da viață unui nou bebeluș” este o fotografie detaliată și o bucată de lut. Camille zice că depune mult suflet în ceea ce face, fapt confirmat și de premiile obținute în 2008 pentru creațiile sale: „Dolls of the Year” și „Dolls Awards of Excellence Nominee”.

„Copiii lui Camille” costă între 300 și 5000 de dolari, în funcție de colecția din care fac parte și de complexitatea executării acestora.

Distribuie articolul: