Una din cele mai populare jucării din lume, păpușa Barbie, a suferit nenumărate schimbări de imagine, de-a lungul vremii. Un producător italian a lansat recent o variantă a celebrei Barbie destinată adulților cu tatuaje permanente. Jucăria puţin mai diferită la prima vedere, pare nici să nu semene cu o păpuşă Barbie.

Modelul Tokidoki poartă o coafură bob în roz aprins, tocuri foarte înalte, pantaloni imitaţie de leopard şi câteva tatuaje, arată Time.com. Păpuşa de 50 de dolari este ediţie limitată şi are tatuaje pe gât, piept şi pe umărul stâng. Părinţii consideră că, jucându-se cu o păpuşă tatuată, fetele lor ar putea dezvolta un comportament inadecvat în adolescenţă, împrumutând aceste trăsături „libertine”.

Barbie cu tatuaje

Tokidoki nu este prima păpuşă Barbie cu tatuaje, întrucât în 2009, compania Mattel a lansat „Totally Stylin’ Barbie”, dar tatuajele sale erau lipite şi puteau fi scoase. Tatuajele au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă, şi, aşa cum arată Academia de Dermatologie Americană, 1 din 4 locuitori ai SUA are cel puţin un tatuaj.

Barbie

Artistul Pablo Jimenez, care se ocupă cu crearea unor noi modele de tatuaje, este de părere că Tokidoki demonstrează faptul că publicul acceptă tot mai mult să-şi deseneze trupul. „Tatuajele, în momentul de faţă, sunt peste tot. Totul este legat de artă, nu e nimic rău”, a susţinut Jimenez.

barbie

Păpuşa a fost produsă într-un număr limitat de exemplare şi nu este disponibilă decât pe site-ul Barbie. „Nu veţi găsi păpuşa în niciun alt magazin”, a declarat Jim Silver, redactor-şef al lui TimeToPlayMag.com. Silver afirmă că Tokidoki este doar ultimul produs dintr-o serie mare de obiecte de colecţie destinate adulţilor, nu copiilor. 

Sursa: ZiarulRing.ro

Distribuie articolul: