Astăzi preparăm un desert tradițional românesc, foarte răspândit în arealul nostru, dar și foarte divers preparat de gospodine și restaurante. Din ingredientele propuse vor ieși 5 porții, numai bune pentru a delecta toată familia. Prepararea vă va lua cam 10-15 minute, iar gătirea papanașilor o jumătate de oră. Foarte ușor și extrem de delicios. Ingrediente:

500 gr brânză de vaci
2 ouă
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină zeamă de lămâie/oțet
3 linguri de zahăr
vanilie
smântâna dulce
puțină sare
făină cât cuprinde

Mod de preparare:

Brânza de vaci am mărunțit-o bine; am adăugat ouăle, vanilia, zahărul, sărea și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie; am omogenizat totul bine apoi am adăugat făină, turnând câte puțin până a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.

După ce s-a odihnit la rece, am format biluțe din aluat, i-am dat fiecăreia o formă rotundă și plată de chiftea, în mijloc am făcut câte o gaură, câteva biluțe le-am lăsat mici și rotunde. Pentru gătire, acestea se pun într-o tigaie în ulei, neînghesuite, și se prăjesc pe ambele fețe până capătă o culoare rumenă-aurie.

 

Papanașii se servesc cu smântână și cu dulceața de căpșuni, de zmeură, de afine sau alte fructe după preferință. Este un desert ușor de preparat și foarte îndrăgit de toată familia, inclusiv de cei mici. Să aveți poftă!

Sursa: Petitchef.ro 

Distribuie articolul: