Ne-am, obișnuit cu proiectele foto dedicate forței machiajului, în care una și aceași față se împarte în două efecte: până și după. Pe Instagram, au început să apară în masă fotografii cu hastagul #ThePowerOfMakeup - un nou trend pentru fotografia selfie în rândul femeilor.

Tendința a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare după ce beauty bloggerul NikkieTutorials, acum o lună, a distribuit pe YouTube un film în care reda forța machiajului, machiindu-și doar o jumătate de față. Tânăra nici nu-și închipuia că acest film va stârni o reacție în lanț, a femeilor, pe rețelele sociale.

fc2bfd5dd4a71b40d8b1f8caff941d79_11232866_1443276639318338_2014253458_n

„Am început să observ, în ultima vreme, că femeile se sinchisesc să recunoască un adevăr: că le plac cosmeticele. De parcă aceasta ar fi o crimă. Îmi place să mă machiaz. Ei și ce? Eu nu vreau nicidecum să zic că dacă nu ești încrezătoare, trebuie să te machiezi. Makeup-ul nu cunoaște limite, el este făcut pentru asemenea zile, în care poți arăta al naibii de frumoasă”, spune Nikkie, autoarea tutorialului video cu peste 18 milioane de afișări.

Mesajul tinerei a motivat atât de mult femeile, încât acestea au început să distribuie, pe conturile lor de pe rețelele sociale, fotografii cu jumătate de față machiată. Peste 14 000 de femei din întreaga lume deja s-au înscris în această provocare.

Atunci când își încarcă fotografiile pe rețelele sociale, acestea plasează și hastagul #ThePowerOfMakeup, iar în descrierea fotografiilor, adaugă mesaje ca: „Asta înseamnă să te simți confortabil cu tine însăți”, „Nimeni nu este absolut. Fii fericită să fii tu însăți” sau „Mă plac și cu machiaj, și fără!”.

Foto: mtv.com, Instagram

Distribuie articolul: