Echipa de creație, formată din câțiva studenți, se numește UniSens și are marele scop de a dezvolta Cinematografia autohtonă. Prima lor realizare s-a oprit la dragoste și este prezentată prin câteva momente foarte simbolice acestui sentiment.

Proiectul este format dintr-o echipă de studenţi care încearcă să transmită un mesaj, o morală prin fiecare realizare pe care o prezintă publicului. Fondatorii proiectului sunt Victor Grigorenco – student la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice şi Stanislav Bîrcă – student Universitatea de Stat din Moldova.

„Proiectul nu este finanţat de nimeni şi are ca scop promovarea cinematografiei şi a talentului în Republica Moldova. Ne-am urmat pasiunile și vrem să creăm ceva care va rămâne încă mulți ani de acum încolo. „Paleta Dragostei” este un scurtmetraj bazat pe fapte reale, ce descrie trei culori fundamentale ale dragostei: Alb, roşu şi negru. Alb semnifică fericirea, Roşul – dragostea, pasiunea, iar Negrul – moartea. Vedeți și voi cum sunt prezentate în film și apreciați realizarea noastră”, ne-au comunicat autorii scurtmetrajului.