Tânăra activistă pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai a afirmat miercuri, că ea încă nu merită să primească Premiul Nobel pentru Pace, ce va fi decernat vineri, deoarece nu a făcut suficiente lucruri pentru a fi răsplătită cu această distincţie, informează AFP.

 

Tânăra militantă pakistaneză pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai a fost desemnată, azi, câştigătoarea prestigiosului Premiu Saharov al Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, relatează Agerpres, citat de www.evz.ro

Conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din PE au desemnat-o, în unanimitate, drept câştigătoare pe tânăra pakistaneză, care a fost acum un an ţinta unui atentat al talibanilor pentru vina de a fi militat pentru dreptul la educaţie.

„Astăzi, am decis să spunem lumii că speranţa noastră pentru o lume mai bună stă în tineri ca Malala Yousafzai. Pentru cei mai mulţi dintre noi, educaţia este cheia pentru înţelegerea universului. Deşi noi luăm acest drept ca unul de la sine înţeles, ea a fost împuşcată pentru acest lucru”, a declarat liderul grupului PPE din Parlamentul European, după luarea deciziei, conform unui comunicat publicat la Bruxelles.

Sursa/foto:  www.evz.ro
 

Distribuie articolul: