De Pain perdu am auzit în Franța și foarte mult m-a intrigat denumirea. Când am aflat ce reprezintă am râs mult. Este ceva care îmi făcea mama în copilărie și o numea pâine prăjită. Țin minte cât de mult îmi plăcea și deseori weekend-urile se începeau cu acest deliciu. Astăzi, fac eu deja pâine prăjită și se delectează cei de ai casei. Pentru a completa rețetă servesc pâinea cu un sos de fructe. 

Ingrediente:
4-5 felii pâine albă sau brioșă
5 linguri de zahăr
100 ml apa
200ml de lapte
2 ouă
300 g de fructe (pot fi și congelate)
40 g de unt

1. Pregătim sosul de fructe. Am folosit zmeură congelată de data această, dar îmi place să experimentez cu diferite fructe. Într-o tigaie turnăm apa și adăugăm două linguri de zahăr, amestecăm și punem la foc mediu. Când zahărul se topește adăugăm fructele. Lăsăm să fiarbă două minute și oprim.

2. Tăiem felii pâinea sau brioșă.

3. Batem ouăle cu o lingură de zahăr. Adăugăm laptele și amestecăm.

4. Trecem feliile de pâine prin compoziția obținută.

Pain perdu

5. Într-o tigaie încălzită topim untul. Atenționez, tigaia nu trebuie să fie încinsă, findca impuritățile din unt se vor arde rapid și vor da un gust amar deșertului. Adăugăm două linguri de zahăr, amestecăm și lăsăm să se topească, circa un minut. Prăjim feliile de pâine jumătate de minută pe fiecare parte.

6. Servim. Turnăm două-trei linguri de sos de fructe, aranjăm felia de pâine și aranjăm deasupra încă câteva linguri de fructe.

Notă! Dacă folosiți brioșă pentru a realiza această rețetă și ea este dulce, zahăr în compoziția de lapte-ouă nu puneți.

Gusturi și Culori

Distribuie articolul: