N-ai timp pentru un meniu elaborat? Pune repede orez la fiert, căleşte câteva legume, decorează cu puţină fantezie şi cheamă-i pe cei dragi la masă.

Ingrediente:

  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 conservă ton bucăţi în ulei
  • 3 linguri boabe de porumb dulce (conservă)
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 ardei gras roşu
  • 8-9 măsline negre feliate
  • 3 fire pătrunjel verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Fierbi orezul în apă (500 ml) cu sare 10 minute, cât să-l cuprindă, apoi îl iei de pe foc, adaugi o lingură de ulei şi amesteci bine. Lasă orezul acoperit 10-15 minute ca să se umfle.

Între timp, tai ceapa felii subţiri, ardeiul cubuleţe, scurgi uleiul din conserva de ton şi zeama de porumb.

Amesteci, într-o salatieră mare, toate ingredientele, plus orezul, măslinele şi pătrunjelul tocat mărunt. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, asezonezi cu ulei şi zeamă de lămâie, după preferinţă şi serveşti salata garnisită cu o crenguţă de pătrunjel verde, după ce stă 10 minute la rece ca să se amestece aromele.

Poftă bună!

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Foto: Google.com

Vezi și: Friptura de vită la cuptor, în stil italian, după rețeta interpretei de muzică populară Cristina Ceauș