Baloane. Jucării. Măşti şi multă… Îngheţată. Oraşul Copilăriei s-a mutat pentru o zi în grădina publică Ştefan cel Mare, care a adunat azi la un loc copii şi oameni mari veniţi să sărbătorească Ziua Internaţională a Copilului, organizată sub genericul: „Prietenii lui Guguţă în Grădina Copilăriei”. Startul sărbătorii a fost dat de un grup de elevi dintr-un liceu din capitală. Cel mai emoţionant moment al evenimentului a fost flashmobul cu genericul “Vino lângă mine. Şcoala e şi pentru tine”, la care au participat copii obişnuiţi alături de un grup de copii cu nevoi speciale.
flash flash2

Oaspeţii speciali, reprezentantul -UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster şi minstrul Educaţiei, Maia Sandu, au ţinut să menţioneze în repetate rânduri că toţi copiii, indiferent de culoare, vârstă, sex, stare fizică şi socială, au drepturi egale. Chiar dacă la eveniment a fost prezent şi prim-ministrul Iurie Leancă, acesta nu a ţinut niciun discurs, ci doar a răspuns la întrebările jurnaliştilor, declarând că a avut o copilărie fericită. Dânsul a mai adăugat că regretă foarte mult faptul că azi copiii au acces la atâtea cărţi interesante şi cu toate astea lectura e lăsată pe un plan secundar.
maia

Sărbătoarea a continuat cu un recital al interpretului Adrian Ursu şi cu diverse ansambluri de copii. În cadrul evenimentului a fost de asemenea organizat și un Târg al ONG-rilor active în domeniul drepturilor copiilor, iar vizitatorii au putut să ia mai multe informaţii.
adrian

Evenimentul s-a defăşurat graţie Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico” sub egida Guvernului Republicii Moldova în parteneriat cu UNICEF si prin implicarea nemijlocitã a Ministerului Educației.
artico

Distribuie articolul: