Din antichitate încă, oamenii măsurau timpul împărțindu-l în perioade de două ore, reprezentate de caracteristicile diverselor animale pe intervalul respectiv. Astfel, a luat naștere un zodiac al orelor, care, potrivit chinezilor, are influențe asupra celor care se nasc anume în acest interval orar.

Șobolan
23:00-1:00 – Pentru că atunci devin șobolanii activi și încep să caute mâncarea.
Caracteristici: Sunt rapizi, versatili, au o intuiție bună, reacții rapide. Se adaptează repede, au un spirit de observație ascuțit, profită de orice opurtunitate. Sunt foarte curioși și își utilizează foarte bine mâinile.

Bivol
1:00-3:00 – Pentru că atunci încep bivolii să mănânce înainte să plece la munca câmpului.
Caracteristici: Sunt puternici și hotărâți, harnici și demni de încredere. Sunt onești, patrioți, ambițioși și cu idealuri înalte. Sunt atașați de familie și de muncă lor. Sunt tradiționaliști și conservatori.

chinez1Tigru
3:00-5:00 – Pentru că atunci încep tigrii să vâneze.
Caracteristici: Sunt curajoși, competitivi, imprevizibili. Sunt încăpățânați și judecă aspru, sunt activi și își susțin cu tărie punctele de vedere. Sunt autoritari, nu își întorc niciodată cuvântul. Sunt demni de încredere și lideri înnăscuți. Spun totul clar, fără menajamente și reușesc să se stăpânească în orice situație. Acceptă provocările și nu pot fi docili.

Iepure
5:00-7:00 – Pentru că atunci încep iepurii de jad de pe Luna încep să bată iarbă cu un pisălog.
Caracteristici: Sunt tăcuți și drăguți, eleganți și tot timpul în stare de alertă. Drăgăstoși și răbdători, iepurii sunt foarte responsabili. Sunt persoane agreabile în compania cărora îți place să petreci timpul.

Dragon
7:00-9:00 – Pentru că atunci pleacă dragonii spre vest.
Caracteristici: Sunt puternici și viguroși, cu o limbă ascuțită. Simbolizează dominarea și ambiția. Sunt curajoși, inteligenți și tenace, entuziaști și încrezători în forțele proprii. Nu se tem de provocări și acceptă riscurile. Câteodată sunt agresivi și nu acceptă criticile când sunt furioși.

Șarpe
9:00:11:00 – Pentru că atunci ies șerpii din ascunziș.
Caracteristici: Sunt inuitivi, rezervați și au o nevoie mare de intimitate. Simbolul înțelepciunii, șerpii sunt inteligenți și le place foarte mult să gândească. Vor să fie tot timpul pe primul loc, nu sunt prea răbdători, le place să lucreze singuri. În mulțime se simț stresați și au nevoie de un spațiu intim mai mare.

Cal
11:00-13:00 – Pentru că în acest interval caii sunt încă în putere, în timp ce celelalte animale, de obicei, iau o pauză.
Caracteristici: Sunt activi și energici. Iubesc agitația și mulțimile, de aceea le place să meargă la concerte, întâlniri, meciuri, petreceri. Au un simț ridicat al umorului, le place să fie în centrul atenției și să își încânte audiența. Din când în când dau semne de egoism, însă asta nu înseamnă că se concentrează numai pe rezolvarea problemelor personale. Le păsa și de ceilalți. Deși sunt inteligenți, au carențe la capitolul încredere de șine.

Capră
13:00 -15:00 – Pentru că se zice că dacă mănâncă iarbă în acest interval, caprele se îngrășa.
Caracteristici: Sunt manierați, timizi și empatici. Sunt calmi și șarmanți, creativi, inteligenți. Se simt confortabil când sunt singuri sau când sunt acasă. Deși le place să fie înconjurați de oameni, nu sunt genul care să iasă în evident. Sunt rezervați, pesimiști și tăcuți. Le place să cheltuie banii pe lucruri la modă, fără a fi, însă, snobi.

Maimuța

15:00-17:00 – Pentru că maimuțele sunt cel mai active în acest interval.
Caracteristici: Sunt inteligenți, curioși și au o personalitate magnetică. Sunt jucăuși, fac tot timpul bancuri. Deși nu sunt răi, mai fac și glume nesărate care rănesc sentimentele celorlalți. Sunt îndemânatici, ușor excentrici și neobosiți. Le place viața la oraș.

chinez 2

Cocoș
17:00-19:00 – Pentru că atunci se întorc cocoșii la coteț.
Caracteristici: Sunt muncitori, plini de resurse, talentați și curajoși. Au o foarte mare încredere de șine. Sunt activi, populari și amuzanți. Vorbesc foarte mult, sunt deschiși, onești, loiali. Le place să fie în centrul atenției, drept pentru care se gătesc pentru a fi cât mai frumoși. Sunt fericiți când sunt înconjurați de lume multă, indiferent că e vorba de o expoziție, o petrecere sau un eveniment social. Vor că ceilalți să-i asculte când vorbesc, le place să se laude, iar ceilalți să le laude reușitele.

Câine
19:00-21:00 – Pentru că atunci își încep câinii “garda”.
Caracteristici: Sunt loiali, onești, prietenoși și drăguți, totuși, precauți și prudenți. Datorită spiritului de loialitate și sacrificiu, vor face orice pentru persoană pe care o consideră cea mai importantă pentru ei. Nu sunt ași la capitolul comunicare și este foarte dificil să-i convingi că există și alte puncte de vedere, drept pentru care pot fi considerați destul de încăpățânați. Caută o viață liniștită, în familie, sunt săritori când cineva are o problemă. Sunt devastați când cineva le înșeală încrederea.

Mistreț
21:00-23:00 – Pentru că atunci adorm porcii și încep să doarmă adânc și zgomotos.
Caracteristici: Sunt empatici și generoși. Au o putere mare de concentrare și odată ce se hotărăsc asupra unui obiectiv, își vor dedică toată energia pentru îndeplinirea obiectivului. Deși este puțin probabil să ceară vreodată ajutorul cuiva, nu vor refuză niciodată să ajute pe cineva. Nu le place minciună și greu vor ierta pe cineva care i-a trădat. Sunt calmi, mai ales când se confruntă cu o problemă și au un simț al responsabilității foarte ridicat.

Sursa: Sfatulparintilor.ro

Foto: epochtimes-romania.com, libertatea.ro, zuzele.ro

Distribuie articolul: