Data Journalism este utilizarea datelor cantitative în jurnalism pentru a explica sau a oferi context unei știri. Datele pot fi folosite pentru a prezenta o istorie sau a relata sursa pe care aceasta se construiește. DJ este o nouă ramură în jurnalism, grație scării imense a informațiilor digitale disponibile acum și a softurilor care poate fi folosite pentru analiza și interpretarea acestora.

Data Journalism adesea implică utilizarea de statistici, diagrame, grafice sau infografice – tot ce atrage publicul cel mai mult în ultima vreme. Vino la un training cu expertul în acest domeniu, Olecsandr Oksymets, specialist în analiza cantitativă a datelor folosite în media, din Ukraina. Te poți înscrie la cursul din 30 noiembrie – 1 decembrie AICI.

Acest cursul de instruire este oferit de către Olecsandr Oksymets, specialist în analiza cantitativă a datelor folosite în media. Invitat special din partea texty.org.ua, Ukraina.

Limba de lucru – rusă.

Pentru a participa completează formularul: http://tiny.cc/q1d4fz

Acest training este organizat de catre Youth Association ASIST în parteneriat cu Agora.md in contextul unui program de traininguri „Solution Journalism – for New Journalism”.