Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) lansează o campanie socială de promovare a drepturilor femeilor din Moldova şi a nonviolenţei. Campania susţine iniţiativa secretarului general ONU “Împreună pentru a pune capăt violenţei împotriva femeilor.” Potrivit coordonatorului rezident ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, este foarte important “să ne unim eforturile pentru a stopa violenţa împotriva femeilor.”

Pe durata acestei săptămâni, vor fi organizate mai multe activităţi de mobilizare şi susţinere a organizaţiilor de femei şi a societăţii civile din ţară.

La Soroca, va fi deschis un Birou Comun de Informaţii şi Servicii, unde atât bărbaţii, cât şi femeile, vor avea acces la informaţii despre locurile de muncă vacante şi despre protecţia socială.

În acelaşi timp, la Chişinău va fi ecranizat filmul documentar “Mama Illegal”, iar mai mulţi bloggeri vor organiza flash mob-uri, prin care vor promova antiviolenţa.

Potrivit statisticilor internaţionale, mai mult de jumătate din femeile din Moldova au fost expuse diferitor forme de violenţă domestică, începând cu vârsta de 15 ani.

Distribuie articolul: