Se pare că secolul 21 nu mă mai miră cu nimic, iar relațiile începute pe principiul „te-am văzut, te-am plăcut, te-am avut” au încetat să prezinte o noutate chiar și pentru cei mai conservativi moldoveni. Astăzi, sexul ocazional… nu mai are nevoie de ocazii. În timp ce unii încă le consideră riscante si amorale, alții spun că nu mai este o rușine să ai o relație de o noapte fără sa cunoști prea bine persoana. Doar că, aș mai adăuga, sa nu uiți de prezervativ.

La prima vedere, one night stand-ul (la origine, desemnând un spectacol de o seară a actorilor ambulanți) este o relație fără obligații în care două persoane de sex opus își dau întâlnire pentru a-și „face de cap”, după care fiecare își vede de viața lui. Teoretic, da. Practic, se cam „frânge” înțelegerea. De ce – vă zic mai jos.

Dacă acum câțiva ani îi credeam în mare parte pe bărbați adepți ai unei aventuri de o noapte, acum pot spune cu siguranță că și femeile deseori sunt generatoare de astfel de „idei”.
Chiar zilele acestea s-a postat la noi în revistă un articol despre statisticile care arată că femeile au mai mulți parteneri decât acum câteva decenii. Motivele pentru sex ocazional pot fi diferite: fie că există o atracție fizică, fie că ești într-o perioadă mai lungă de abstinență, după o relație în care te-ai simțit plafonată și te arunci în brațele unui necunoscut, fie ca să nu ratezi „orgasmul vieții” sau pur și simplu vrei să scapi de depresie și rutină.

Cu alte cuvinte, toți zic că nu e altceva decât o modalitate de a te descărca emoțional, fără alte complicații. Însă socoteala de la târg nu se potrivește cu cea de acasă.
Ceea ce urmează după o noapte furtunoasă poate fi interpretat diferit, chiar dacă regula nr 1 este „Fără obligații”. De ce? E simplu. Oricât de raționali am fi spunând că suntem liberi și este just sex, oricum implicăm emoţiile și pasiunea.

O partidă de „trântă” pasională, în care ambii parteneri se deconectează de la tot ce înseamnă cotidian, te face să trăiești anumite sentimente destul de intens. Chiar deseori ușor confundabile cu îndrăgostirea. Așa că, fără sa-ți dai seama, pe propriul risc, pentru o noapte, ajungi să „iubeşti” persoana respectivă.

Iar promisiunea „fără obligații” începe să-ți pară cumva impusă forțat. Aici toată partea pozitivă se umbrește. Și te trezești că, pe neprins de veste, one night stand-ul începe să te caute, să sune sau să te asalteze cu întrebări (în paranteză fie spus, asta sufocă).

Cel mai adesea, în plasa sentimentelor cad femeile, care-și desenează în minte mai mult decât și-au promis să obțină de la o seară fără obligații.
Este adevărat că serile „de succes” adăuga la hormonul fericirii puncte. Uneori, considerabil. Așa că acestea pot fi generatoare de avânturi, de încredere în forțele proprii sau de recăpătare a dorinței de auto-împlinire.

Totuși, implicarea sentimentelor are un minus despre care mai toți tac: acestea pot genera un „gol” de care nu se face vinovat altcineva decât propriul moft sau libido. Ceea ce ar trebui să salveze situația este conștiința trează: asta, pentru a nu te alege cu regrete și dezamăgiri.
Acum, ce să vă spun: s-o faceți, să n-o faceți? Dacă sunteți libere ca pasărea cerului, s-ar putea să merite, dar cu condiția să evaluați corect costurile, și să vedeți dacă nu cumva „prețul” plătit pentru partida de sex ocazional să nu fie prea mare.

p.s. Pentru fetele care sunt într-o relație și visează sa devina măcar pe o clipe libere și să-și facă de cap: experiența de neuitat se poate transforma ușor într-un rateu de zile mari, pentru că dorința de a fi împlinită o poți simți doar lângă un bărbat care te respectă cu adevărat. Dacă acesta e iubitul tău, mai gândește-te. Dacă nu, foc la ghete! Însă nu uita, un one night stand nu-ți poate da decât sentimentul unei fantezii împlinite, nu și fericirea în sine.

Distribuie articolul: