Galina Sîrbu este pedagog de profesie. După ce a predat mai mulți ani limba și literatura rusă, vreo 40 de ani să fie, Galina a fost și director adjunct în școala din Brânzenii Vechi. Tot acolo, la Telenești, profesoara a înființat și un teatrul de păpuși, a cărui conducător era chiar ea. Pe lângă orele de Limba rusă, a predat și predă ore de educație civică, educație tehnologică, ecologică, iar numărul elevilor cărora le-a fost diriginte deja le-a pierdut numărul. Noi am descoperit-o prin prisma fiicelor sale, care o iubesc mult – jurnalista Ana Sîrbu și artizana Olga Holban.

„Este cea mai bună mamă, profesoară, fiică, soră, soție. Ne-a învățat să iubim și să respectăm toți oamenii. Să îi apreciem pe oamenii care au muncit foarte mult pentru a obține ceea ce vor. Este omul care a crezut și continuă să creadă în noi cel mai mult, chiar și atunci când nici noi nu credeam că vom reuși – ea ne încuraja mereu. Probabil foarte multe realizări din viața noastră i le datorăm și îi sunt recunoscătoare pentru acest lucru”, ne-a mărturisit Ana Sîrbu, jurnalistă.

Ana Sîrbu, alături de părinți

„Ne-a învățat să apreciem oamenii, așa cum sunt ei, cu buneși rele… omenia și nicidecum buzunarele oamenilor”, recunosc cele două fiice.

Iată ce-și dorește Galina Sîrbu de la viața sa peste un an! #CEvreaEA

Dragostea de oameni e vindecătoare

“Mama ne-a învățat că, indiferent de cum ar proceda un om, nu trebuie să ne răzbunăm pe el. Din contra, să continuăm să rămânem oameni buni și binevoitori.

Ne-a învățat să fim sincere și să nu bârfim pe nimeni. Ne-a învățat să iertăm oamenii.

Ne-a învățat să iubim și să înțelegem că nimic nu este mai important decât dragostea sinceră și adevărată”, recunosc Olga Holban și Ana Sîrbu, cele două fiice care-și iubesc atât de mult mama.

La mulți ani, soției, mamei și bunicutei Galina Sîrbu!